1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER
Ostatni aktualizacja...Czwartek 19 Styczeń 2012, 14:14

OŚRODEK DORADCZY KONTAKT UL.GŁUSZYCKA 56 WAŁBRZYCH

PDFDrukujEmail

Czarna lista - Pośrednicy - agencje

Ośrodek Doradczo-Informacyjny w Wałbrzychu, prowadzony przez Dorotę Marzec, za jedyne 50 złotych wysyła ?Wniosek wstępny?, który stanowi rozpoczęcie procedury ?pomocy i pośrednictwa przy uzyskaniu zezwolenia na pracę w krajach UE?. Z wniosku wynika, że trzeba zapłacić kolejne 150 złotych, aby dalej sprawą zajęła się kolejna firma ? tym razem Vindex-Work z Nysy. Ale na tym nie koniec łańcuszka pośredników. Na samym końcu jest niemiecka firma Germanicus Buroservice Thomas Nick z Wallmoden, która za swoja usługę żąda okrągłe100 euro.

  O podobnych firmach i łańcuszku pośredników, które w razie czego wzajemnie wypierają się odpowiedzialności, pisaliśmy już wiele razy. Jeśli dobrze się wczytać w ich ofertę, naprawdę nie gwarantują pracy, a tylko obiecują, że będą czynione starania w celu jej załatwienia itd. Naszym zdaniem, od początku do końca jest to jeden wielki blef. Dlatego radzimy dać sobie spokój z tego typu ofertami.
cytowane z pracownicy sezonowi

Cytat z forum

weź daj sobie z nimi spokój, zapłacisz im za załatwienie pracy - a według nich załatwienie pracy to wysłanie komuś badziewnych adresów, które można sobie samemu znaleźć w internecie.
Ta "miła" pani po prostu wzięła pieniądze od mojej dziewczyny a po tygodniu przysłała jej 2 adresy firm z niemiec i napisała żeby tam się ubiegaćo prace.
A gdy pojechaliśmy do niej (mieszkam blisko) to ta pani nie chciała z nami porozmawiać osobiście, rzuciła przez domofon że trzeba się z nią umawiać na konkretną godzine w godzinach 12-15, dodam że byliśmy tam o 11.30, więc ich zachowanie określam jako ŻENUJĄCE!
NIE POLECAM


Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Komentarze  

 
0 #71 zbych 2012-01-13 11:56
dziekuje wszystkim za ostrzezenia przed ta firma . malo co ja tez dalbym sie nabrac. zarazem prosze o informacje o pracy zagranica.nr,tl. 698706682.
Cytować
 
 
0 #70 marcin 2011-12-22 15:52
nie wierzcie w ta firme bo to jaka bzdura.wlasnie maja problemy z policja
Cytować
 
 
0 #69 tomek 2011-12-09 10:33
dobrze ze i ja w pore przeczytalem i nie wplacilem tej kasy dzis wlasnie do niej zadzwonilem i dostalem oferte pracy w niemczech,ale wolalem sprawdzic co nieco o tej firmie i o prosze!!:-x
Cytować
 
 
0 #68 tomek 2011-12-09 10:23
potrzebuje pracy od nowego roku czyli od 2012.czy ktos ma jakies sprawdzone adresy do niemiec?pomozcie prosze.moj nr.783-947-628
Cytować
 
 
0 #67 KAMA 2011-12-06 22:25
Może coś słyszeliście o firmie z sedzibą w Bonn Stiftung Europaische Begegnung Paul-Langen-Str.46
Cytować
 
 
0 #66 KAMA 2011-12-06 22:16
Proszę uważać na firmę Acuritas OHG z siedzibą w Mannheim.Nie wypłacają pieniędzy za opiekę nad osobami starszymi.Kasują pieniądze od rodziny a nie wypłacają osobie która wykonala pracę.W Polsce jest to firma z Wrocławia Tours Europe Sp.z.oo werbuje Agata Halili uważajcie panie!FIRMA KRZAK !!!!!!!a potrafią tak sformuować umowę że nie wiadomo o co chodzi a jak nie wiadomo to wiadomo że chodzi o pieniądze ta firma nie powinna istnieć.
Cytować
 
 
0 #65 2011-11-01 18:31
nam też z kolegą oferowano tam pracę a dowód wpłaty był gwaracją rozpoczęcia tej pracy za 50 zł ale nie zami takie numery bruner
Cytować
 
 
0 #64 2011-10-29 17:36
mam pytanie czy ktoś w ogóle pojechał od niej do pracy w tym roku na budowę?
Cytować
 
 
0 #63 2011-10-14 08:37
też się o mało nie dałem nabrać na szczęście żyjemy w XXI wieku i wszystkich można prześwietlić w internecie nawet krętaczy, oszustów i złodziei
Cytować
 
 
0 #62 2011-07-29 12:57
Masakra nie weszłem wczesniej na tę strone i wysłałem 50zł i teraz żałuje to co dałem się nabrać?Proszę o namiary sprawdzonych firm a nie naciągaczy bo zależy mi na pracy w Holandii.609944527.
Cytować
 
 
0 #61 2011-07-29 12:47
gdyby ktos mial jakies namiary na prace w holandi to prosze o kontakt 782 815 921,Pilnie szukam pracy>DZIEKI
Cytować
 
 
0 #60 2011-07-29 12:44
dobrze ze tu weszlam na ta strone, bo tez sie napalilam na ta prace,ale nie wiem co robic, ale jej nie przesle pieniedzy!!! napiszcie cos wiecej czy to prawdziwa oszustka czy nie???
Cytować
 
 
0 #59 2011-06-28 07:42
czesc wszyskim dzwonilem wlasnie do nich wczoraj i milusim glosem pani kazala wyslac mi CV do tego 50zl wplacic juz wypisalem dowud wplaty ale wlasnie teraz sie zastanowilem chyba dobrze ze nie wyslalem. co wy na to. DZIEKUJE WAM JESTEM Z RADOMIA.
Cytować
 
 
+1 #58 2011-01-22 13:00
też potrzebuje pracy i mało co bym dał sie wkrecic ale trzasłem babe ze to wałek jesli ktos ma jakies namiary prosze o kontak pod numer 721830775 byłbym bardzo wdzieczny
Cytować
 
 
0 #57 2010-12-01 20:11
Szukałem wczesniej ich adresu w internecie ale nie mogłem znaleźć dopiero teraz po nazwisku niestety zdążyłem wpłacic 50 zł +znaczki.Sądząc po postach to musze dac sobie z nią spokój. Szkoda ze wczesniej nie znalazłem tej strony.Pierwszy i ostatni raz wpłacilem pieniądze za posrednictwo.A kilka tygodni temu pewna agencja wysłała mi do podpisania umowe i zeby im wpłacic 700 zł. To są dopiero kanalie!
Cytować
 
 
-1 #56 2010-11-03 13:13
ciekawe gdzie to praujesz..heh to ty doortko????oszustka!Cytat:
Moi kochani nie wiem z kąd tak krytyczne uwagi od kilku lat pracuję dzięki ich firmie fakt może czasem jest ciężko ale wiemy na co się decydujemy jadąc na saksy
Cytować
 
 
+1 #55 2010-09-06 21:44
to jest zwykla naciagaczka!!!! ! nie dajcie sie wrobic w jej gadanie!!!!!!!! !!
Cytować
 
 
+2 #54 2010-07-30 14:36
DZIĘKI LUDZIE DZISIAJ DO DOROTKI DZWONIŁEM I JAK PISZECIE 50 ZETEK CO MNIE ZACIEKAWIŁO BO BYŁEM JUZ PRZEZ INNE BIURA I ZERO JAKICHKOLWIEK WPŁAT
TO JEST TA SUKA CO W TV MÓWILI CHYBA W INTERWENCJI
Cytować
 
 
+1 #53 2010-07-28 08:26
NIE WPACAC TEJ PICIE PIENEIDZY!!!!!! !!!!!BRAK SLOW!!!!!!!!!!! !!!!!!
Cytować
 
 
0 #52 2010-07-06 14:30
mam wielką prosbe jesli bedzie ktos miał jakieś namiary bede wdzieczny muj num721 830 775
Cytować
 
 
0 #51 2010-07-06 14:23
ja tez dzis dzwonilem do tej suki prawie dalem sie nabrac [*cenzura* ] kurwejavascript :JOSC_emoticon( \":evil:\")
Cytować
 
 
0 #50 2010-07-02 11:18
a ty dlaczego sie nie podpisujesz
Cytować
 
 
0 #49 2010-06-17 01:28
NIE WYSYLAJCIE TEJ BABIE ZADNYCH PIENIEDNY !! TO OSZUSTKA !!
Cytować
 
 
+1 #48 2010-05-31 19:52
mam pytanie-czy ktoś wyjechał dzięki tej \"pani\" za granicę?
Cytować
 
 
-1 #47 2010-05-12 20:10
wszyscy jesteście beznadziejni - dlaczego nikt nie chce się podpisać ,obrażacie kobietę i gadacie głupoty .lepiej brać się do roboty niż klikać Macie adres telefon -no co straszek oblatuje leniwych internautów ?
Cytować
 
 
0 #46 2010-05-12 19:56
Moi kochani nie wiem z kąd tak krytyczne uwagi od kilku lat pracuję dzięki ich firmie fakt może czasem jest ciężko ale wiemy na co się decydujemy jadąc na saksy
Cytować
 
 
0 #45 2010-05-07 23:07
Ja tez miałam z chłopakiem jechac i wysyłac jej pieniądze... Co za oszustka!! Nagadała jakis głupot ze gwarantuje prace a pracodawca zamieszkanie i ze nie pobiera zadnych opłat i prowizji, stawka 7 euro netto za 1h, o ranyy.. jak dobrze ze znalazlam ta stronke. :!:
Cytować
 
 
-1 #44 2010-04-27 23:25
Ja też chciałam skorzystać z usług tej firmy Marta Błaszczyk tudzież Marta Barańczyk jest pośrednikiem.Te dwa nazwiska a ten sam jeden nr komórki można znależć na necie.O co chodzi? Czy ktoś wie o co tu chodzi?Czy to uczciwa agencja gdie bez obaw można się zarejestrować?
Cytować
 
 
0 #43 2010-04-27 21:11
a kto słyszał o firmie Job consulting z Baranowa? nig dzie w necie nic o nich nie ma,chcą 250zł za transport do Holandii,czy to ok.? :-?:
Cytować
 
 
0 #42 2010-04-21 18:30
Właśnie dzisiaj dzwoniłąm do tej pani i już napaliłam się aby skorzystać z jej usług bo tak miło i przekonywująco mówiła, ale coś mnie tknęło aby sprawdzić w necie ten adresik i opatrzność nade mną czuwa bo po przeczytaniu tych wpisów załamałam się!Kolejny oszust !!!!!!!!!!!!
Cytować
 

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Reklama

  •  

    Poland_ etx_czat_300x250

  •  

    110711 prmocyjne_bilety1 Image Banner 300 x 250

Magiczne randki

Nowy portal randkowy

  • 01042011 4156_300x250_greybox